DE WERELD VAN DE BAKKERIJ
Hieronder vind je alle bakkersopleidingen in Nederland van niveau 2 tot en met niveau 4, zowel BOL als BBL. Gebruik de filters om te ontdekken wat bij jou past.
Opleiding
Als student uitvoerend bakker leer je om zelf bakkersproducten te maken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met brood, banket, koekjes of chocolade. Je leert welke stappen er allemaal komen kijken bij het bakken. De opleiding is gericht op de ambachtelijke bakkerij.
BOL, BBL, Ambachtelijk Niveau 2 Twente, Heerhugowaard, Leeuwarden ...
Tijdens je opleiding leer je hoe je brood moet bakken en banketproducten maakt. Dat doe je niet met grote machines, maar op ambachtelijke wijze, met kleinere machines en handmatig. Je leert over recepturen en het maken van veel verschillende producten. Na je opleiding kun je als zelfstandig werkend bakker aan de slag.
BOL, BBL, Ambachtelijk Niveau 3 Heerhugowaard, Leeuwarden, Doetinchem ...
Als je de opleiding leidinggevende in de bakkerij volgt, leer je niet alleen alles over leidinggeven, maar ook over het bakkersvak. Je leert om verschillende producten te maken, maar je leert ook wat er verder op de werkvloer moet gebeuren. Zo weet je later precies hoe je leiding moet geven en op welke taken je medewerkers aan kunt sturen.
BOL, BBL, Industrieel, Ambachtelijk Niveau 4 Leeuwarden, Groningen, Middelburg ...
Na de opleiding zelfstandig werkend bakker kun je je specialiseren in boulangerie. Tijdens deze opleiding leer je alles over verschillende broodsoorten en specialistische broodproducten. Leren en werken als boulanger vraagt veel kennis en vaardigheden en zeker ook veel creativiteit.
BOL, BBL, Ambachtelijk Niveau 4 Groningen, Zwolle, Vlaardingen ...
Tijdens deze opleiding specialiseer je je in de wereld van de patisserie. Je leert om mooie en vernieuwende patisserieproducten te maken. Het gaat daarbij niet alleen om smaak en vormgeving, maar ook zeker om creativiteit.
BOL, BBL, Ambachtelijk Niveau 4 Leeuwarden, Groningen, Vlaardingen ...
Wil je graag je eigen bakkerij openen of een bakkerij overnemen? Dan past de opleiding ‘ondernemer bakkerij’ bij jou. Je leert wat er allemaal bij een eigen onderneming komt kijken. Ook leer je alles over de bakkerij, zodat je weet hoe je producten moet maken en welke processen er belangrijk zijn.
BOL, Ambachtelijk Niveau 4 Leeuwarden, Groningen, Wageningen ...
Pagina 1/3