Je leert taarten, koekjes, brood en nog veel meer bakkersproducten maken. Je leert alle stappen in het proces: het voorbereiden, bakken en opruimen. Maar je leert ook over hygiënevoorschriften en veiligheid. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.
Naast vakken die met het bakkersvak te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.
Je opleiding bestaat uit een praktijkdeel en een theoriedeel. Op school leer je de theorie over de verschillende onderdelen van het bakkersvak.
BOL:
Als je stageloopt bij een bakkerij leer je tijdens je stage veel over het werk in de bakkerij. Wat je op school hebt geleerd, breng je dan direct in de praktijk. Zo leer je hoe het er echt aan toegaat in de bakkerij
BBL:
Op jouw leerbedrijf werk je direct in de praktijk. Je begeleider leert je alles over het bakkersvak. Hoe verder je in je studie komt, hoe meer je zelfstandig kunt werken. Je gaat 1 dag per week naar school. Daar leer je meer over verschillende technieken die je kunt gebruiken, hygiëneregels en veiligheidsvoorschriften. Deze dag bestaat vaak uit een theoriedeel en een praktijkdeel.