Wil jij op een leuke manier bijverdienen? Met een bijbaan in de bakkerij verdien je geld en kun je gelijk zien hoe alles eraan toegaat bij een bakkerij. Het werk is afwisselen en je leert er veel verschillende dingen.

Vind je het leuk? Misschien is dan een opleiding in de wereld van de bakkerij iets voor jou. Een bijbaan is de perfecte manier om dat te ontdekken. 

Loop binnen bij een bakkerij bij jou in de buurt, en geef aan dat jij graag wil komen werken. 

 

Werkzaamheden

Wat je doet tijdens je bijbaan, verschilt per bakker, maar het hangt ook af van jouw leeftijd. Als je een bakkerij-opleiding volgt mag je producten als brood, gebak, koek en chocola maken. Doe je geen bakkerij-opleiding?

Ook dan zijn er genoeg leuke werkzaamheden. Je leest hieronder per leeftijd wat je bijvoorbeeld kunt doen.

13 en 14 jaar

Werken in de winkel (schappen en vitrines vullen, schoonmaken, en inpakken van producten en bestellingen). 

15 jaar

Werken in de winkel (schappen en vitrines vullen, schoonmaken, en inpakken van producten en bestellingen). 
Helpen bij het bedienen in het horecagedeelte (bijvoorbeeld de lunchroom of tearoom).

16 jaar en ouder

Werken in de winkel en achter de kassa.
Werken in het horecagedeelte (bijvoorbeeld de lunchroom of tearoom).
Inpakken van producten en bestellingen.
Bezorgen van bestellingen.

 

Aan de slag in de bakkerij

Wil je werken bij een bakkerij? Loop dan binnen bij een bakkerij in jouw buurt en vraag of je daar kunt werken.

 

Wist je dat...

Er twee soorten bakkerijen zijn? Ambachtelijke bakkerijen, en industriële bakkerijen. Bij de ambachtelijke bakkers wordt veel met de hand of kleine machines gemaakt. De industriële bakkerijen maken vooral broden voor de supermarkten. Dat doen ze met grote machines. Welke bakkerij lijkt jou het leukst?

Download het sollicitatieformulier