Voor veel jongeren is het lastig om een opleiding te vinden die goed bij ze past. Daarom helpt de Nederlandse Bakkersbranche studiekiezers graag om te ontdekken of een bakkersopleiding bij hen past. We adviseren de activiteiten voor leerlingen uit klas 2, 3 of 4.
Hieronder lees je hoe jij als decaan studiekiezers met een interesse in bakken kunt helpen om de juiste opleiding te kiezen. Alle opties worden kosteloos ter beschikking aan de school gesteld door Stichting Bakkracht.
In deze praktijkles maken de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met een van de aspecten van het bakkersvak: decoreren met marsepein. Het marsepein wordt meegeleverd met het lespakket.
Deze challenge is bedoeld voor scholen zonder een HBR-uitstroom.
In deze praktijkles maken leerlingen stap voor stap zelf een krentenbol. In de praktijkles gaan de leerlingen aan de hand van een duidelijke uitlegvideo en eigen handleiding zelf aan de slag.
Deze praktijkles is bedoeld voor scholen met een HBR-uitstroom.
Tijdens de bakchallenge bakken leerlingen in kleine groepjes een brood binnen het thema ‘feestelijk’. Na afloop beoordelen de leerlingen elkaars brood. De winnaar maakt kans om als landelijke winnaar gekozen te worden. Voor elke school is een prijs voor de winnende groep beschikbaar gesteld.
Voor leerlingen met interesse in een opleiding in de wereld van de bakkerij hebben we flyers ontwikkeld. Deze bevatten wat informatie over de wereld van de bakkerij en verwijzen de studiekiezer door naar de website www.wereldvandebakkerij.nl waar informatie over de opleidingen, verhalen van studenten en scholen in de buurt met een bakkerijopleiding te vinden zijn. Je kunt je hier aanmelden voor (een van de opties uit) het decanenpakket.
Wat is een HBR-uitstroomprofiel?
HBR staat voor Horeca, Bakkerij en Recreatie. De praktijkles 'Marsepein is dus geschikt voor scholen zonder een Horeca, Bakkerij en Recreatie-uitstroomprofiel en hebben dus ook geen apparatuur en materiaal. De praktijkles 'Krentenbol' is wel geschikt voor scholen met een HBR-uitstroomprofiel en beschikken wel over een oven of kneder