Je leert om op ambachtelijke wijze brood en banket te bakken. Dat betekent dat je niet met grote machines in een fabriek werkt, maar dat je zelf met kleinere machines of met de hand werkt. Je leert niet alleen hoe je verschillende broden maakt, maar bent ook bezig met banket. Een goede hygiëne is belangrijk in de bakkerij. Daarom leer je ook alles over veiligheid en hygiëne op school. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.
Naast vakken die met het bakkersvak te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.
BOL:
Op school leer je veel over de wereld van voeding. Als je je stageloopt bij een bakkerij leer je tijdens je stage veel over het werk in de bakkerij. Wat je op school hebt geleerd, breng je dan direct in de praktijk. Zo leer je hoe het er echt aan toegaat in de bakkerij.
BBL:
Op jouw leerbedrijf werk je direct in de praktijk. Je begeleider leert je alles over het bakkersvak. Hoe verder je in je studie komt, hoe meer je zelfstandig kunt werken. Je gaat 1 dag per week naar school. Daar leer je meer over verschillende technieken die je kunt gebruiken, hygiëneregels en veiligheidsvoorschriften. Deze dag bestaat vaak uit een theoriedeel en een praktijkdeel.