De opleiding vakbekwaam medewerker voeding en technologie is heel breed. Als je je specialiseert in de richting van de bakkerij leer je alles over de industriële bakkerij. Je leert over de productie van brood en banket, en het hele proces van grondstoffen tot eindproduct.
Je krijgt les over voedingsleer, levensmiddelentechnologie maar ook ondernemen, natuur-, schei- en wiskunde. Je wordt dus heel breed opgeleid zodat je alle kanten op kunt als je je diploma hebt gehaald. Tijdens de opleiding ben je veel bezig met machines en de technische kant van de wereld van de bakkerij. Naast vakken die met het bakkersvak en met de technische kant van de bakkerij te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.
Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team.