"Na mijn studie wil ik graag op deze stageplek werken, of misschien mijn eigen bakkerij openen!”

- Kyra 3e jaars zelfstandig werkend broodbakker | BBL | Niveau 3

De ervaring

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij een bakkersopleiding?
Van wie kun je nu beter horen hoe dat is, dan van de studenten zelf? Kyra vertelt je graag meer over haar werk tijdens de opleiding!

Lees hieronder het verhaal van Kyra!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag begint meestal met het klaarzetten van producten. Daarna beginnen we met bakken. We bakken elke dag weer andere producten. Ik leer heel veel nieuwe dingen van de meesterboulanger die hier werkt. Aan het einde van de dag als we klaar zijn met bakken dan maken we samen even schoon en daarna zit de werkdag erop.

Wat vind je het leukst om te bakken?

Ik vind alles eigenlijk leuk om te maken en ervoor te zorgen dat het er mooi uit ziet en lekker is. We maken bijvoorbeeld stokbrood, kaas-uienbrood, granola en ontbijtkoek. Alles wel!

Moet je vroeg opstaan?

Als ik werk, sta ik om half drie op, want we beginnen al om half vier. Dat was in het begin even wennen, maar inmiddels vind ik het wel fijn. Omdat ik om twaalf uur al klaar ben, heb ik overdag veel vrije tijd. Als je jonger dan 18 bent dan mag je pas vanaf vier uur werken.

Wat wil je na je studie doen?

Ik doe nu niveau 3 en hierna wil ik graag nog niveau 4 doen. Na mijn studie wil ik graag op deze stageplek werken, of misschien mijn eigen bakkerij openen!”

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld?

Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vind het overzicht van de opleidingen hier