"Bij één van de horecabedrijven werd het brood zelf gebakken. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik het idee kreeg om een bakkersopleiding te gaan volgen."
Ben jij benieuwd hoe het is om een bakkersopleiding te volgen? Van wie kun je nu beter horen hoe dat is, dan van de studenten zelf? Mayron vertelt je graag meer over zijn opleiding Vakexpert voeding, technologie en techniek. Lees hieronder het verhaal van Mayron!
Ik werk al meer dan vijf jaar in de voeding. Zo heb ik stages gelopen en bij verschillende horecabedrijven gewerkt. Bij één van de horecabedrijven werd het brood zelf gebakken. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik het idee kreeg om een bakkersopleiding te gaan volgen. Bovendien kan je met een opleiding in voeding bij veel verschillende bedrijven aan de slag.
Het leek me leuker om op grote schaal broden te bakken. Ik vind de technologie erachter interessant en ik vind het leuk om met en met machines werken.
Ik wist al dat ik een bakkersopleiding wilde doen. In de buurt van mijn woonplaats ben ik gaan zoeken en ik ben naar een open dag geweest. Op de open dag werd mijn keuze bevestigd.
Het leukste aan deze opleiding vind ik dat ik al vier dagen werk en hiermee salaris verdien. Verder merk ik dat ik me beter kan focussen op het leren omdat er één dag school is.
Op het bedrijf heerst een hele goede sfeer. Ik kan goed opschieten met mijn collega’s en ook het contact met de teamleider en manager is top. Ook op school heb ik goed contact met klasgenoten en docenten.
Mijn vader adviseert om na deze studie door te studeren, maar ik wil gaan werken. Ik ben een doener dus ik wil graag aan de slag.
Het is belangrijk dat je kiest wat goed bij jou past. Wees niet bang om een keuze te maken die anders is. Leraren van mijn vorige school adviseerde mij een hele andere richting maar ik was heel stellig. Ik weet wat ik wil en dat is een loopbaan in de voeding.
Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.
Je vind het overzicht van de opleidingen hier