Al het eten dat je koopt wordt ergens gemaakt en verpakt. Als medewerker voeding, technologie en techniek leer je om zelfstandig producten te bereiden, verpakken en controleren. Je leert waar je op moet letten, bijvoorbeeld op hygiëne en op kwaliteit. Je krijgt ook les in recepturen. Zo leer je hoe je bepaalde producten moet maken, of waar producten aan moeten voldoen.
Naast vakken die met de voeding, technologie en techniek te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.
Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team. Alle onderdelen van het bereidings-, verpakkings- en controleproces komen aan bod.